Фън шуй идва от Китай и най-общо представлява наука за това как

...
Фън шуй идва от Китай и най-общо представлява наука за това как
Коментари Харесай

Трите вида късмет, според фън шуй

Фън шуй идва от Китай и най-общо съставлява просвета за това по какъв начин можем да притеглим шанса в живота си.

Знанията по фън шуй ни дават опцията да извлечем огромна изгода от пространството, което ни заобикаля.

Те ни научават, че не е належащо да се борим с нещата, които не можем да променим, а е по-добре да се научим да използваме тези неща.

Ако би трябвало да превеждаме безусловно израза фън шуй (feng shui), той значи вятър и вода. В основата на античното обучение стоят силите и най-много салдото сред тях, както и хармонията сред петте детайла. Енергиите съгласно фън шуй са Ин и Ян, а детайлите са земя, огън, вода, дърво и метал.

Според учението, в случай че в дома, в който живеете, и петте детайла се поддържат, значи на това място ще царува мир, естетика и съгласие.

Древното китайско обучение дефинира, че шансът, който съпровожда човек през целия му живот, е три типа – небесен, човешки и земен.

Небесният късмет е този шанс, с който идваме, т.е. оня, който ни е даден по рождение. Човешкият от своя страна зависи само от самите нас – това е този шанс,

който идва според от нашите действия и дейности.

Земният шанс, съгласно фън шуй, е оня, който ни дава пространството към нас.

Това в действителност е региона на фън шуй – шансът, даден от Бога, не може да се промени, само че можем да променим и да повлияем позитивно на пространството, което обитаваме. Земният ни шанс се дефинира според от това къде работим, по какъв начин живеем. Според фън шуй, в случай че успеем да синхронизираме тези три типа шанс – небесен, човешки и земен, всичко ще върви в цялостна естетика.

Прилагането на фън шуй разпоредбите не просто ще засилят земния шанс, само че и ще спомогне за взаимодопълване на трите типа шанс. Това пък ще ни помогне да достигнем до всички небеса в житейската ни съдба.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР